Case Study

Revamping Community Spaces: A Success Story at Gaol Lane Public Toilets, Sudbury

Jan 17, 2024

toilet refurb

In 2023, our construction and fit-out team embarked on a transformative commission at Gaol Lane Public Toilets in Sudbury, reinvigorating a crucial community hub. The project commenced with a meticulous full strip-out of the outdated facilities, setting the stage for a comprehensive remodel that aligns with contemporary standards.

A Complete Refurbishment

Our unwavering commitment to excellence permeated every aspect of the project. We introduced new boarded walls with modern hygiene cladding, establishing a clean and welcoming atmosphere. The installation of modern toilet cubicle systems, designed to comply with the Disability Discrimination Act (DDA), ensures accessibility for all community members.

The facilities underwent a substantial upgrade with the introduction of new toilets, basins, and sanitaryware, enhancing both functionality and aesthetics. Incorporating Formica laminated doors, a symbol of durability and style, added a touch of sophistication to the revitalised space.

new sinks in toilet refurbisghment
urinals in commercial tooilet refurbishment
adding a disabled toilet to public toilet

Meeting the Highest Standards

Recognising the importance of ventilation in public facilities, we addressed this crucial aspect with the installation of new ventilation systems, ensuring optimal air quality. Our team is committed to creating spaces that meet the highest standards, resulting in a facility that not only meets but exceeds expectations.

To add the finishing touch, the facility received a fresh new look through meticulous decorations. The vibrant and welcoming ambiance serves as a testament to our commitment to crafting public spaces that positively contribute to the community.

toilet block upgrade
ducting in toilet
new sinks in public toilet

Meeting the Highest Standards

This project stands as a testament to our dedication to revitalising community assets. We take pride in playing a role in enhancing these facilities and contributing to the overall well-being of the community. As we reflect on the achievements of 2023, we extend our gratitude to the Sudbury community for entrusting us with this project. Here’s to a year of transformative changes and continued partnerships in the years to come. Thank you for being a part of our journey.